Recepties


Dranken

recepties dranken partyvent

Aperitief

  • Cava
  • Of Zuid-Afrikaanse wijnen:
    • Witte wijn: Sauvignon Blanc
    • Rode wijn: Cinsault/Pinotage
  • Of ALCOHOLVRIJE cocktails
    • Zoals Exotic Experiment (tropisch): citroensap, pompelmoessap, kiwi- en bananensiroop

Waters & fruitsap

Frisdranken

Streekbieren

We serveren Gentse Strop, Maredsous en Delirium Tremens in grote flessen (75cl) en we schenken bij in de zaal.

Waarom deze streekbieren?
Delirium Tremens is een streekbier uit het Gentse (Melle) en won in 2014 een zilveren medaille in de categorie Pale & Amber Ale.
De Gentse Strop is een blond Belgisch speciaalbier. Het is een fier bier met een fijn fruitig aroma en een subtiele hoppigheid. Leuk extraatje is dat het zijn naam dankt aan de fiere Gentenaars bijgenaamd “Stroppendragers”.
Maredsous bruin wordt geserveerd zodat we ook een lekker donker streekbier kunnen serveren dat heden ten dage nog steeds wordt gebrouwen naar het origineel recept.

Op aanvraag zijn ook Fair Trade producten mogelijk.

 


 

recepties tafelhapjes partyvent

Hapjes op de statafels

  • Waaier van rauwe groentjes met hun dipsaus
  • Licht pikante kroepoek
  • Grissini vergezeld van 2 tapenades
  • Breydelhamkoek met mosterd
  • Waaier van chips
  • Italiaanse notenmix
  • Wasabinootjes
  • Kaasblokjes vergezeld van mosterd
  • Verschillende soorten tapa’s met brood (+€ 0,80/pp)
  • Zongedroogde tomaten en olijven
  • salamimix

 

 

 

 


   

Hapjes waarmee we rondgaan

recepties partyvent

Koude hapjes

  • Lepeltje met een terrine van foie gras, mango en crumble van speculaas
  • Hoorntje opgevuld met breydelham en afgewerkt met crumble van pistache
  • Wrap van gerookte kip, tomaat en guacamole
  • Wrap met gebakken kippenreepjes, currymayonaise en groentjes
  • Salsa van tomaat ‘Coeur de Boeuf’ met geitenkaas en basilicum
  • Lepeltje met mousse van forel en kruidenkaas met brunoise van Granny Smith
  • Hoorntje met mousse van broccoli, mosterd en Parmezaan, afgewerkt met rode peper
  • Waaier van sushi met wasabi, soja & gember
  • Carpaccio van ossenhaas, balsamicocrème, pecorino en rucola
  • Scampi met tabouleh en korianderpesto
  • Glaasje met lauwe herfstsla met kip, croutons en blauwe kaas
  • Glaasje gevuld met een slaatje van feta, komkommerdobbelsteentjes en paprika
  • Lepeltje met een tartaar van haring, dille en granny smith met zure room
  • Slaatje van gerookte eendenborst, aspergescheuten en framboos
  • Zalmtartaar met sjalot, soja en mosterd afgewerkt met dille
  • Avocadomousse met gerookte eendenborst
  • Glaasje met gegrilde courgette en aubergine afgewerkt met mozzarella, pijnboompitten en truffel
  • Gazpacho van tomaat en komkommer
  • Glaasje met een huwelijk van zeevruchten en koriander
  • Glaasje met mousse van wortel en kruidenkaas met Parmezaankoekje
  • Glaasje met gerookte eendenborst met frisse groentenbrunoise en geitenkaas
  • Lepeltje met een mousse van blauwe kaas met walnoot en platbrood
  • Zalmcarpaccio met dilledressing, broodcroutons en rucola
  • Tartaar van rode biet, appel en gerookte forel
  • Colonel: limoenijs met wodka en munt
  • Sorbet van groene appel in de zaal overgoten met cava (+ €0,50/pp)
  • Salsa van groentjes met pijnboompitten, basilicumpesto & een krokantje van serranho

 


 

recepties warme hapjes partyventWarme hapjes

  • mini-croque van zalm en mozzarella met 3 smaken (truffel, tomaat of olijf)
  • mini-croque van foie gras met chutney van peperkoek en sjalot
  • Zaligheid van scampi “Partyvent”
  • Duo van culinaire soepjes van de chef volgens het seizoen (vb.: wortel-koriander en courgetteroomsoep)
  • Zalmwafeltje vergezeld van een mosterd-honingsaus
  • Assortiment Dim-Sum met mangodip
  • breydelhamkroketje
  • Duo van garnaal- en kaaskroket
  • Yakitorispiesje met een chili sausje
  • Sint-Jacobsvrucht in whisky gemarineerd op romige erwtenpuree
  • Salsa van gedroogde tomaat en chorizo afgewerkt met paprikablokjes
  • Pittig gewokte prei met scampi’s en curryroomsaus
  • Gentse waterzooi
  • Sint-Jacobsvrucht met een sauce vièrge en bieslookpuree
  • Zeeuwse mosseltjes met een curryroomsaus
  • Praline van zalm met een lauwe vulling van Granny Smith en curry afgewerkt met grijze garnaaltjes.
  • Wokje van sperziebonen, shii-take, rode ajuin en truffel
  • Calamares met een chilli-look dressing
  • Scampi in een meloensaus met cointreau, afgewerkt met framboos
  • Asperges op zijn vlaams of met zalm (seizoensgebonden)
  • Warme beenhesp met Gorgonzolasaus
  • Gentse stoverij met mini-frietjes
  • Kabeljauwhaasje met een zuiderse paprikasaus
  • Duo van Bruschetta met rucolapesto, tonijnen olijven en ham/chorizo met ananas
  • Tartelette van geitenkaas met een gepocheerd peertje en bladpeterselie
  • Millefeuille van witloof, paprikatapenade en pecorino
  • Witloof-spek-kaas bladerdeegje met mosterdsaus
  • Spinaziepuree met zalm en mosterdsaus
  • Trio van zelfgemaakte pizzaatjes (vegetarich-vis-vlees)
  • Vegetarische ravioli met een saffraanroomsaus
  • Spiesje van mechelse koekoek op een bedje van tabouleh en een sinaasappelsaus
  • Oostends vispannetje van zalm, kabeljauw en zeebaars & grijze garnaal

 


 

recepties dessert partyventWaaier van dessertjes als zoete afsluiter

  • Chocolademousse
  • Crème brûlée
  • Panna cotta met ananas en amandelschilfers
  • Rijstpap met bruine suiker
  • Brownie van pure chocolade
  • Verse fruitsla
  • Waaier van macarons de Paris